Kitchen Reconstruction, Bath

Before this kitchen reconstruction, our clients had lived with an outdated country look;  they asked us to transform the space into a contemporary, practical kitchen-diner.  In so doing, a life-changing design was created for the clients who spend almost all their time in the new bright, inspirational space with glorious views of the garden.

Practical and novel features include the separate laundry area for washing machine and tumble-drier (removed from the visible space to a useful cupboard with bi-fold door), a glass splashback behind the range, and the new dresser in the same style as the kitchen, but with subtle differences to distinguish the two zones.

Vertical designer radiators were installed to make best use of limited wall-space along with plinth heaters in the kitchen to take off the early-morning chill.  A fire-rated glass kitchen door passes light from the kitchen through to the hallway beyond.  The existing steel-framed window was replaced with two original, edwardian style sash windows in keeping with the rest of the property, with stone sills and timber sashes. The opportunity was taken to incorporate an under-stair cloakroom, and create a new patio.  We also decorated two rooms above that were inevitably disturbed by the works below.

We engaged the architect and structural engineer and ran a competitive tender amongst 4 kitchen suppliers and builders to ensure that the clients achieved a cost-effective solution.  We project managed the implementation, working closely with all parties to minimise disruption to the clients who wished to remain in the property throughout the project.

Just to say a really big thank you for all your inspiration, ideas and hard work.

Sharon and Paul, Bath