Apartment Refurbishment, The Circus, Bath

This was an apartment refurbishment in the Circus, Bath.

Many thanks for your help in getting the place looking great. I think it is an outstanding look and feel. Let me know your mailing address, will you, as I want to send a card to you and your family. All the best, Clive.

Clive R, The Circus, Bath

Drawing Room Interior Design

The large drawing room, with its dowdy appearance was too fussy for our client.  He wanted a more contemporary and minimalist look.  We produced floor plans and mood boards for each space, choosing aqua blue as the accent to complement his existing artwork.  Looking to furnish the room with stylish and classic pieces, we purchased stylish lamps and designed bespoke storage.  The corner unit, with its bifold door, matched existing Georgian wall mouldings, and now accommodates his vinyl record collection.  We found a pair of cube side tables and painted them gloss white to match the room.

circus sitting room

En-Suite Bathroom Design

We were also commissioned to design and install an en-suite with walk-in shower.  We stripped and repaired the floorboards to a quality finish.  We also had a polished steel toilet waste made which blends nicely with the fittings.  Our flexible lighting design, included a recessed light in the storage niche, and an illuminated mirror cabinet.

walk in en-suite shower

Bathroom Design

We then overhauled the family bathroom with its horrendous orange walls and red carpet.  Our bathroom design included a high quality vinyl tiled floor, a bespoke canvas and blind with images of Manhattan, and a large mirror to reflect light back into the room.  A mirror with side illumination, ideal for making up, was hung over the basin.  We also used a contemporary window film for privacy.

contemporary bathroom suite

Kitchen Diner Design

The diner doubled as an office and also housed a fridge freezer.  Our room plan created additional fridge capacity in the existing kitchen, using an under-utilised cupboard, so that the fridge freezer could be removed.  We also designed and built a number of bespoke units to create stylish storage in-keeping with the Georgian interior.  This included a free-standing computer storage unit with sliding doors to hide the office equipment.  We also designed and made the bespoke glass breakfast bar, the shelf being fixed to the polished steel posts using the latest in ultra-violet adhesive technology, creating a perfectly flat surface for dining and cleaning.  The room was completed with a contemporary striped carpet.

dining space with striped carpet

Children’s Room Renovation

We also refurbished the childrens’ rooms;  the teenage girls were treated to bespoke wall art that we made from coloured faux suede fabic combined with fabric images that reflected the girls’ interests.  Matching curtains and scatter cushions with red chandelier completed the look, along with functional storage, colourful leather office chairs and a large desk.

teenage room